Снимка БулфотоБезводие в страната предизвиква граждански бунтове. Протест и затваряне на

...
Снимка БулфотоБезводие в страната предизвиква граждански бунтове. Протест и затваряне на
Коментари Харесай

Затварят главен път на пловдивско село заради безводие

Снимка Булфото

Безводие в страната провокира цивилен протести. 

Протест и затваряне на основен път готвят жителите на хисарското село Кръстевич поради безводието, което ги мъчи от десетилетия. Това заяви в сигнал до Даниела Пиронкова.

" От години казусът с водата в нашето обитаемо място е тематика номер едно през лятото. Режимът е следният – има вода по час-два дневно, а от време на време няма и по няколко дни. Село Кръстевич се намира в община Хисар, област Пловдив. Районът ни е извънредно богат на минерални извори, а нямаме вода за пиянство, а водата от чешмите ни, когато я има, не е годна за пиянство ", описа Пиронкова.

Жителите на Кръстевич са се обръщали неведнъж с молби към институциите, само че никой не прави нищо, единствено дават празни обещания. Има построена дребна част от система, която да реши казуса, само че планът е до на никое място.

" Единственото, което ни остава, е митинг и затваряне на основния път, който минава през селото ", споделя Даниела Пиронкова.

" Да си лишен от едно от двете неща от първа нужда през 21 век е в действителност извънредно ", считат те.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР